Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

20 d’octubre del 2022

Reviure Joan Fuster 17/9/2022

L’organització del Vilapensa ofereix, en el marc del centenari del naixement i el 30è aniversari de la seva mort, un acte en homenatge a Joan Fuster: Reviure Joan Fuster. Un més dels molts actes programats aquest any Joan Fuster. A l’auditori de Vinseum.

Amb la participació de quatre persones ben coneixedores de l’homenatjat: Xavier Serra, Antoni Martí, Lola Badia i Raimon.

Un acte sentit, suggeridor i amable. Un pèl llarg posats a criticar alguna cosa, però vaja aquesta és una tendència  que es repeteix constantment en el moment present.

Tot plegat ha estat profitós de cara a prende consciència de la figura polièdrica i de la vàlua moral de Joan Fuster, l’intel·lectual més rellevant del s. XX de l’àmbit català.

Personalment em quedo amb els seus aforismes, més vigents ue mai amb l’auge de les xarxes socials. Microtextos suggeridors, provocadors, contundents i aguts, càpsules de doctrina que tracten tota mena de temes humans des d’una perspectiva sincera, provocadora i divertida.

Uns quants a tall d'exemple:

Tot pensament és un mal pensament.

Un bon llibre sempre és una provocació.

Els llibres no supleixen la vida però la vida tampos no supleix els llibres.

Forma part d’una bona educació saber en quines ocasions cal ser maleducat.

De tota novel·la, sempre en so9bre la meitat.

Reivindiqueu sempre el dret a canviar d’opinió: el primer que us negaran els vostres enemics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada