Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

20 d’octubre del 2022

Dia mundial de la salut mental 10/10/2022

Les celebracions internacionals no s’acaben mai. Aquesta setmana sense més en tenim unes quantes: Dia mundial contra la pena de mort; de la salut mental; de la nena; de l’artritis reumatoide; de la reducció de desastres; de la trombosi; de la costurera; de la rentada de mans; de la dona rural; del bastó blanc; de l’alimentació; de l’anestesiòleg… És un no parar!

Em quedo amb la salut mental. I amb aquesta reflexió del Jaume Funes: La salut mental està atrapada entre la suposada evidència científica (que redueix la complexitat de ser persona i viure a unes quantes variables) i les propostes «alternatives» plenes de falsedats, que busquen esdevenir rigoroses criticant, amb raó, la medicina oficial

El Twitter en va ple d’apunts: Els trastorns de salut mental són més comuns del que ens pensem. No donem l'esquena a la salut mental: ni ha de ser tabú, ni ha de ser un luxe.

#SalutMental #DiaMundialdelaSalutMental 

L'educació emocional és clau per a un desenvolupament equilibrat en la infància i adolescència.

La Laia Soldevila a Crític fa unes reflexions a considerar sobre el tema: https://www.elcritic.cat/sobre-critic/novetats/per-que-costa-tant-parlar-de-salut-mental-142774

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada