Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

20 d’octubre del 2022

Cinc anys del 20-S: entrada a Economia i inici de l'acusació de sedició dels Jordis. 20/9/2022

Avui fa cinc anys de l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia i a una quarantena de llocs més per desmantellar el referèndum de l'1 d'octubre. El dia que va començar la repressió.

De seguida els dos Jordis -l'aleshores president de l'Assemblea Jordi Sànchez i el president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart- van fer una crida a concentrar-se davant el Departament d'Economia, és a dir, a Rambla Catalunya amb Gran Via de Barcelona. Una concentració que va reunir més de 40.000 persones i que va ser la justificació per acusar els Jordis de sedició.

Un té la sensació de què a partir d’aquell moment els esdeveniments es van precipitar meteoricament. 

Com diu el Toni Soler a l’article Dins o fora (Ara 18/9/2022) Necessiten, però, un nou relat, agosarat però no fantasiós, tan allunyat del conformisme d’ERC com de la inconsistència de l’ANC. I no serà fàcil de trobar, perquè la realitat és de marbre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada