Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt). Som una "road movie" on el camí o la carretera representen els obstacles que cal superar i que ens permeten superar-nos a nosaltres mateixos (Vicenç Pagès Jordà). Guillamino ho ha establert amb exactitud: "La vida són tres baixades, dues corbes tancades i una bona pujada". I això en el millor dels casos m'atreviria a dir. La veritat la construïm entre tots, o no? Sóc del tot conscient que tots aquests links desapareixeran com llàgrimes en la pluja (Blade Runner).

26 d’octubre de 2022

Lectura Fàcil

Lectura Fàcil és una entitat sense ànim de lucre que treballa per fer accessible la lectura, la cultura i la informació a tothom, amb especial atenció a les persones amb dificultats lectores. Creada l'any 2003, s’ha consolidat com a centre d'informació i referència de la Lectura Fàcil (LF).A casa tenim uns quants exemplars de  literatura juvenil en format LF i realment és una opció a considerar en segons quines edats i estats evolutius de la lectoescriptura.

En alguns països nòrdics el governs, l’administració pública en general, tenen l’obligació d’editar també en format LF totes les publicacions oficials. És una bona manera de facilitar l’accés a la informació i al món.

Sóc del parer que la brevetat és fonamental per fer-se entendre. La brevetat i la simplicitat, i aquí és on té cabuda el plantejament de LF Recordo un informe escolar d’una alumna de 8 anys acabada d’arribar a Catalunya d’un país eslau fa 20 anys. Una pàgina per una cara! El millor informe que escolar que vist mai. 

La literatura fàtua, la tirallonga de mots totalment prescindibles, l’acumulació de pàgines i pàgines que se suposa que t’has de llegir per qualsevol gestió o actuació només s’expliquen des de la voluntat i la intenció inconfesable d’evitar justament la seva lectura. 

Fem-ho fàcil, facilitem les coses i, també, tinguem en compte els consells de LF 

Molts però que molts cops els trasbalsos del món són gramaticals. O no?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada