Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

20 d’octubre del 2022

Hygge 12/9/2022

El hygge equival a sentir-se acollit, segur, còmode i protegit. Invita a ser, no a tenir, a la intimitat, a la connexió. 

Durant molt de temps ha estat una pràctica i un símbol de la nació danesa. Es manifesta en el ritme de vida, en els hàbits, rutines i costums diàries de la gent.

Aquesta filosofia de la vida comporta una manera de ser amb la gent que ens envolta, una preocupació per ells i per nosaltres mateixos. Vol dir ser capaços d’apreciar i responsabilitzar-nos del benestar dels altres.

Els danesos, considerats un dels pobles més feliços del món, porten segles disfrutant del hygge. Apareix com una senzilla pràctica diària que els permet connectar amb el seu entorn, així com estar oberts i receptius  a l’empatia i a la sorpresa.

L’hereu de casa, que va fer el 1r de batxillerat a Dinamarca ara fa una dècada, n’és coneixedor d’aquesta manera de ser i de fer i diria que, d’alguna manera, la va  incorporar en el seu moment al seu ADN


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada