Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

11 de juny del 2024

Anar a escampar la Teula

“Anar a escampar la boira” és una dita popular que ve a dir sortir una estona per tal d’esbargir-se. Equival a anar a fer el tomet, expressió lleidatana que significa fer un volt sense cap altra finalitat específica.
Segons Albert Vidal (L’origen de 110 dites populars. Albertí editor SL, 2023) la dita té uns orígens molt antics i prové de les terres de Lleida, molt propenses a patir sovint la invasió de la boira.
Aquest dies que tenim a càrrec la Teula, la gossa dels pares del Roc, anem a escampar la Teula (que no la boira) a l'àrea recreativa de la Muntanyeta, al terme municipal de Sant Miquel d'Olèrdola, un veritable espai natural obert i ideal per caminar, córrer, anar amb bicicleta… i especialment per passejar gossos, que es va salvar sortosament fa uns anys de convertir-se en un càmping immens.
Una bona estona de corredisses de la Teula intentant caçar al vol els bastonets que anem trobant pel camí fins que se la nota esgotada, que prou que costa, i tornem cap a casa.
Som animals de rutines fixes, els gossos també, amb el seu propi sistema operatiu que a poc a poc anem compartint. Una gossa fantàstica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú