Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

3 de juliol del 2024

Es ven pis amb ocupes

Portals immobiliaris oferten habitatges ocupats a preus d’un mínim del 30% per sota del mercat. Aquesta és la crua realitat que destaca la Lara Bonilla (Es ven pis amb ocupes ARA 31/1/2021).
La llista de despropòsits durant la recerca de pis és il·limitada. Hi ha inversors a qui no els importa comprar-lo ocupat. No és habitual la venda d’un pis ocupat “però pot passar”. La venda de pisos ocupats està orientada a inversors bregats.
El negoci segueix sent el mateix: adquirir habitatges al preu més baix possible especulant amb persones a dins, l’expulsió dels quals forma part del cicle del negoci”.
La desocupació pot trigar de vuit mesos a dos anys, per la via civil. També hi ha altres mètodes més expeditius d’empreses que es dediquen, al marge de la llei, a fer fora els ocupes. Empreses com “Desocupa” i d’altres que ja han tingut denúncies per coaccions i ús de la força i la intimidació per expulsar persones d’un habitatge, i això és un delicte.
Com va ser una infàmia i una oportunitat perduda la no conversió de tots els actius immobiliaris “tòxics”, en possessió de les entitats financeres rescatades amb els diners públics, en pisos de protecció oficial a l’abast de tots els ciutadans.
Una vergonya. Com les lleis hipotecàries que permetien les clàusules abusives. Com tot el sistema capitalista especulador i criminal que deixa als marges a tanta i tanta gent sense recursos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú