Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

23 de juliol del 2024

Gotes d’aigua

En Xavier Bertral (El llarg viatge d'una gota d'aigua. ARA 7/7/2024) ho explica amb tota claredat: L'aigua és el constituent majoritari de la pluja, els mars, els llacs i els rius. En aquesta època d'escassetat, busquem la bellesa del preuat líquid a la nostra vida quotidiana
Aquest any l'aigua ha estat en boca de tots. En un món on l'aigua és cada cop més valuosa resseguim el camí de les minúscules gotes en el nostre dia a dia, on trobem bellesa i encant.
El que vivim a Catalunya és un reflex del que viu el món on l'aigua s'està convertint en un dels béns més buscats i desitjats.
Segons dades de Nacions Unides les sequeres podrien afectar més de tres quartes parts de la població mundial el 2050.
Actualment hi ha més d'una quarta part de la població mundial que afronta un estrès hídric molt greu. El que passa aquí, passa arreu i els experts alerten que "el planeta encara una crisi de l'aigua sense precedents". Més clar, l’aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú