Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

29 de juliol del 2024

Educació i Rodalies

Neus Rossell no es talla ni un pèl: “Això de l’educació és com la Renfe, que cada vegada va més malament”. La mestra de música Neus Rossell i copresentadora de 'El búnquer' lamenta l'endarreriment de les adjudicacions de docents per part del Departament d’Educació.
Pilar Benejam també apunta ben amunt: “Molts responsables d’educació no han anat mai a una escola, únicament saben fer paperassa”. En una entrevista la pedagoga i mestra de mestres parla de la importància de la formació dels professors per a millorar el sistema educatiu.
Quatre de cada 5 mestres de primària no tenen prou nivell de català es publica al #TotEsMou3Cat
Gemma Ventura (Què passa amb magisteri. Catorze 20/7/2024) es pregunta com podríem millorar uns estudis que haurien de tenir més prestigi social i més exigència acadèmica. Aquesta és una de les claus de volta del sistema educatiu.
Hauria de ser la carrera més prestigiada i no ho és. ¿Per què tothom pot ser mestre i no tothom pot ser metge? Un article és una radiografia d’un ofici per saber què s’exigeix i què es passa per alt als futurs mestres.
Ni Educació ni Rodalies no funcionen bé, de fa anys. Són dos pilars, dues estructures d’estat imprescindibles, que empitjoren cada any que passa. Sap greu. I tots plegats ja estem patint les conseqüències que també enterboleixen el nostre futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú