Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

24 de juliol del 2024

Lacamala - LaKamala

Kamala Harris ja té el suport de prou delegats per assegurar-se la nominació del partit Demòcrata. La vicepresidenta dels USA fa el seu primer míting de campanya: "No retrocedirem", la seva pròpia versió del "no passaran" (Antònia Crespí Ferrer. ARA 23/7/2024).
Kamala ha posat fi a la desorientació en la qual semblava sumit el partit després de l'atemptat contra Trump i ha tornat a la càrrega. "[Com a fiscal] em vaig enfrontar a delinqüents de tota mena. Depredadors que abusaven de dones. Estafadors que enganyaven els consumidors. Tramposos que se saltaven les regles per al seu propi benefici. Així que escolteu-me quan dic: conec el tipus de persona que és Donald Trump".
Kamala Harris, l'antítesi de Trump que pot liderar els demòcrates en el moment més difícil. "Prometo que faré tot el que pugui per unir el nostre partit i el nostre país", ha assegurat. Paraules de reconciliació en una societat cada cop més armada i més polaritzada.
Com diu Josep Ramoneda, tots ens la juguem als EUA. Si el Partit Demòcrata no se’n surt, si la ciutadania no reacciona, entrarem en una fase extremadament delicada, amb la humiliació d’Europa com a objectiu compartit de russos i americans.
Hi ha uns Estats Units que porten dècades sentint-se víctimes d’un declivi econòmic i cultural, i paradoxalment és el candidat republicà qui ha sabut arribar a aquesta Amèrica i explotar les seves emocions.
Amb la lliçó apresa del 2016, els demòcrates ja saben que no han de cometre l’error de Hillary Clinton de menysprear Trump ni els seus votants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú