Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

15 de setembre del 2023

Nova garrotada per als més endeutats

Llegeixo un titular a la premsa d'avui: “Nova garrotada per als més endeutats”. El BCE ha augmentat la taxa d'interès de referència d'un 0,25%, fins al 4,5% És la desena pujada consecutiva en tretze mesos i arriba al nivell més alt dels darrers vint anys. També és un cop més per als tenidors d'hipoteques a tipus variable.
La presidenta, Christine Lagarde s’ha despatxat a gust amb l’argumentació ja habitual: “l’augment de tipus d’avui reflecteix l’avaluació del consell de govern de les perspectives d’inflació, tenint en compte les dades econòmiques i financeres entrants, la dinàmica de la inflació subjacent i la fortalesa de la transmissió de la política monetària”.“Els tipus d’interès oficials del BCE han assolit nivells que, mantinguts durant un període prou llarg, contribuiran substancialment al retorn oportú de la inflació a l’objectiu”.
Aquesta decisió farà trontollar l’estabilitat de moltes empreses i famílies que estaven endeutades i han hagut de renovar els crèdits. Però ja se sap: quan s’és pobre et plouen pedres els set dies de la setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada