Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

30 de maig del 2024

Pseudogurús a la xarxa

El dimarts passat al TN Migdia del 3CAT vam poder veure un reportatge sobre els pseudogurús a la xarxa, emmascarats sota l’etiqueta de mentors en creixement personal. Del tot il·lustratiu el cas de Laín García Calvo. https://ja.cat/ppseudoguru
García Calvo s'ha convertit en un dels mentors en creixement personal més seguit en llengua castellana. S'ha fet ric venent llibres, fent conferències multitudinàries i promocionant-se a les xarxes. El tema és ben simple: com fer-se milionari.
Genera un ambient, una atmosfera sectària que arrossega milers de persones d’arreu. No admet ser qüestionat ni en vol saber res dels mitjans de comunicació convencionals, només xarxes.
Se n'aprofita d’una legislació, l’espanyola, endarrerida, que a més a més no s’aplica gairebé mai, i que permet que cantamanyanes, palanganeros, aprofitats i gent de mala jeia com ara aquest fenòmeno visquin del cuento a costa de gent perduda, desorientada, desesperada i curta de gambals.
Molt pitjor que els xarlatans d'abans. Res enterament: ni foc, ni fum ni cendra. A cagar a la via! Teatre, pur teatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú