Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

20 de maig del 2024

Escapada vertical prepirinenca

Aprofitant el cap de setmana llarg de la Segona Pasqua hem fet una escapada “vertical” al Prepirineu.
El congost de Mont-rebei, espectacular, però talment com si fos la rambla barcelonina! Cal demanar cita prèvia, reservar l’aparcament vaja, si no és que et vols quedar amb un pam de nas sense poder accedir-hi. Qui ho havia de dir el 1993, el primer cop que hi vaig anar, que la ruta moriria l’èxit.
L’estada a Cal Soldat, a Collmorter, a sobre del Tremp, tranquil·la i reposada. La visita al seu espai Museum, al castell de Mur i a l’església de Santa Maria de Mur, interessants, amb una guia, la Laia, que ens ha fet entendre el perquè de tot plegat. Ara ja sabríem fer l’arbre genealògic de tota la dinastia dels comptes del Pallars. I coneixem les trifulgues l'Arnau Mir, senyor feudal i personatge de perfil similar al nostre Mir Geribert penedesenc, personatge de pel·lícula que va aconseguir trencar la frontera serraïna del Montsec.
Ja de tornada, parada a la vall d’Àger, “la Mesopotàmia del Pirineu”. Visita a Àger i caminada per la via romana del coll d’Ager. Sense parapent ni ala delta, que també n’hi ha. Hi tornarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú