Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

18 de setembre del 2024

Barraquisme vertical vs. lloguer de temporada.

Sento l’expressió “barraquisme vertical” i penso que és molt encertada i que fa feredat. Sembla ser que els canvis legislatius del darrer any i les ànsies de diner fàcil estan reconvertint els contractes de lloguer de pisos en lloguers d’habitacions, i que es cobra pel lloguer d’una habitació si fa no fa el mateix que es cobrava pel lloguer del pis sencer. Els lloguers de temporada s’ho estan cruspint tot, de dalt a baix.
El sistema capitalista se les pensa totes. No em direu que no és lamentable i trist tot plegat. Allà on no hi ha una regulació respectuosa amb els drets humans l’avarícia del sistema ho devora tot i deshumanitza totes les esferes de la vida. Quin drama i quina vergonya!
Sindicats de llogateres critiquen que Junts, PNB i PP puguin impedir la regulació de lloguers temporals i d’habitacions.
La proposició de llei, impulsada per aquest moviment, es va debatre ahir al Congrés de Diputats espanyol. Junts s'ha alineat amb el PP i ha tombat la proposta de limitar els lloguers de temporada, gran forat en la regulació d'aquest tipus de contractes. 
La iniciativa del col·lectiu de llogateres no supera el primer tràmit parlamentari, tot i que Turull havia anunciat una abstenció del partit. Un dels principals problemes a l'Estat, també a casa nostra, doncs, continuarà enquistat. El motiu? No s'ha fet explícit, però s'entén que és un càstig a Sánchez pel pacte amb ERC pel finançament. Legislatura d'alt voltatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú