L'esgotament físic i mental per excés de pressió laboral ha anat augmentant en els últims anys. Psicòlegs i investigadors ofereixen consells sobre com distingir-ne els símptomes i com gestionar la situació.
Tornar a la feina després de les vacances pot ser aterridor per a qualsevol. Però pels que pateixen burnout laboral —un estat que els psicòlegs descriuen com una sensació persistent d'esgotament i cinisme relacionada amb la feina— la transició encara és més dura.
La paraula treball, etimològicament, prové de tripalium, un instrument de tortura que es va popularitzar durant l’Imperi Romà. Convé recordar-ho en unes dates en què el retorn a la feina després de les vacances es converteix en molts casos en un veritable tràngol per a molts treballadors que havien trencat amb la rutina durant el descans estival.
L'ergofòbia és una por irracional i persistent al lloc del treball. Qui la pateix sent una por irrefrenable a acudir al seu lloc de treball, la qual cosa comporta problemes seriosos per a la seva vida personal, social i familiar.
“El Mundo Today” s’ho pren com cal, amb ironia i bon humor. Ofereix uns consells per evitar la síndrome postvacacional:
- Cobreix el terra amb sorra de platja, petxines resseques i alguna burilla.
- Que l'avi es passegi per la casa venent cocos i mojitos a tres euros.
- Col·loca un estenedor al saló amb tovalloles i banyadors sempre mullats.
- Omple la banyera amb aigua de mar i una medusa.
Avui és un dia d’abraçades sentides, i també de petons de cortesia. Si no hi ha història, no hi ha abraçada que valgui. Una abraçada immensa a qui correspongui!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari si ho consieres oportú