Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

24 d’octubre del 2023

Contra el canvi climàtic

Avui celebrem el Dia Internacional Contra el Canvi Climàtic. Tenim el full de ruta per fer-hi front: l'Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic. Treballem 312 mesures que contemplen la vulnerabilitat social i la vessant territorial. https://t.co/H7uaZ1l8ov
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Generalitat de Catalunya diu que ho tenim tot controlat! Tranquil·litat i bons aliments doncs, que es veu que no cal patir.
El digital CRÍTIC fa un recull d’articles sobre el tema. Uns quants apunts:
"Estem tocant fons en els límits del planeta: a escala humana és gairebé irreversible".
“Hem de posposar l’extinció dels humans. Hem de guanyar uns quants milions d’anys”
“Als joves, els hem arruïnat el futur, i un jove, per definició, és més futur que passat”
(Fernando Valladares, biòleg i investigador del CSIC).
“Hi ha un conservacionisme que és molt de dretes”. Aquest model nostre de mobilitat i de consum és un desastre. És que no ho aguantarem. Més mobilitat aèria, més ampliació de l’aeroport… Ja es veu que és una voràgine. S’hauria de parar, és clar que sí. L’única via possible de superar aquesta crisi tan notòria és l’economia circular. Tallar tant com es pugui la dependència amb els hidrocarburs, perquè aquest és el gran verí. I buscar l’economia regenerativa, diguem-ne. Que allò que poses en marxa es pugui regenerar sense costos energètics ni socials.” (Martí Boada, doctor en Ciències Ambientals, geògraf i naturalista).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada