Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

2 d’octubre del 2023

Castells al Liceu. 75 anys dels Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han omplert aquest dissabte al vespre el Liceu de Barcelona per celebrar els 75è aniversari de la colla. L’acte ha repassat la història de l’entitat des de la seva fundació el 1948 i ha finalitzat amb un 4 de 9 amb folre dalt l’escenari. La gala ha estat produïda per Comediants i creada pel director, Joan Font,
La celebració ha estat amenitzada amb la música en directe de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, que ha arranjat peces tradicionals per l’acte, i el Quartet Mèlt.
Hem fet castells a llocs tan emblemàtics com la Sagrada Família, el Palau de la Música o el Camp Nou i ens quedava pendent el Liceu. Ara hem fet realitat el somni, ha dit el president de la colla, Carles Mata.
Em sembla molt oportú que el Liceu, la Sagrada Família, el Palau de la Música i altres espais de rellevància obrin les portes a celebracions d’aquesta envergadura i que entitats com els Castellers de Vilafranca en puguin ser protagonistes, que bé s’ho mereixen per la feina que fan i per la seva trajectòria. Escoltar el seu himne sempre és un goig. 
Em ve al cap “Lo concert dels 10 anys” de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries el 9 de febrer de 2003 al Palau de la Música. Jo també hi era i va ser un concert fantàstic. Un públic incondicional, bona gent amb la pell colrada, algun d’ells bé semblava que portava l’aixada a la butxaca o al bolso, i que celebraven a l'engròs i amb entusiasme el triomf i el reconeixement dels seus. La gent del Delta va envair literalment el Palau, talment com el miler llarg de penedesencs que van desembarcar el dissabte passat al Liceu. Hi ha vida més enllà de Barcelona i àrea metropolitana.
Per molts anys @verds !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada