Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt). Som una "road movie" on el camí o la carretera representen els obstacles que cal superar i que ens permeten superar-nos a nosaltres mateixos (Vicenç Pagès Jordà). Guillamino ho ha establert amb exactitud: "La vida són tres baixades, dues corbes tancades i una bona pujada". I això en el millor dels casos m'atreviria a dir. La veritat la construïm entre tots, o no? Sóc del tot conscient que tots aquests links desapareixeran com llàgrimes en la pluja (Blade Runner).

20 de desembre de 2022

Solidaritat

Avui és el dia internacional de la solidaritat humana. La Mònica Planas fa un article sobre la darrera marató de TV3: Campions del món de la solidaritat. Alguna fragments destacats: “La Marató de TV3 és el programa que combina a la perfecció el folklore, la ciència i la desgràcia. /…/ És la postal de Nadal que ens retrata com a país i de la qual la ciutadania està orgullosa. L’escena que ensenya un país reaccionant per una bona causa. La Marató és el mirall on ens volem veure reflectits. Contribueix a l’autoestima. No alçarem la Copa del Món, però, per un dia, ens sentim campions mundials de la solidaritat.”
No ens enganyem però, que no n’hi ha prou amb tot això. La sort -o la dissort- de la gent més vulnerable i necessitada no pot dependre del voluntarisme ni de la solidaritat humana. L’existència del Rebost Solidari, de Càritas o de la Marató no allibera de les seves obligacions a cap institució ni poder públic. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada