Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

20 de desembre del 2022

Solidaritat

Avui és el dia internacional de la solidaritat humana. La Mònica Planas fa un article sobre la darrera marató de TV3: Campions del món de la solidaritat. Alguna fragments destacats: “La Marató de TV3 és el programa que combina a la perfecció el folklore, la ciència i la desgràcia. /…/ És la postal de Nadal que ens retrata com a país i de la qual la ciutadania està orgullosa. L’escena que ensenya un país reaccionant per una bona causa. La Marató és el mirall on ens volem veure reflectits. Contribueix a l’autoestima. No alçarem la Copa del Món, però, per un dia, ens sentim campions mundials de la solidaritat.”
No ens enganyem però, que no n’hi ha prou amb tot això. La sort -o la dissort- de la gent més vulnerable i necessitada no pot dependre del voluntarisme ni de la solidaritat humana. L’existència del Rebost Solidari, de Càritas o de la Marató no allibera de les seves obligacions a cap institució ni poder públic. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada