Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt, pensadora alemanya d'origen jueu que va aprofundir en l'activitat política, el totalitarisme i la modernitat).

17 de desembre de 2022

Lo riu és vida. Manel Cervera

No hi ha expressió que resumeixi millor el valor del riu que la que es va convertir en el lema de la lluita contra el transvasament de l’Ebre: Lo riu és vida, quan els veïns de les Terres de l’Ebre s’alçaren –ja fa vint-i-dos anys– contra el pla hidrològic del govern de José María Aznar. Al voltant dels rius s’han forjat cultures mil·lenàries i l’aigua dolça és la font primera d’existència, és un bé preuat. (Joan Ribas)
El treball que el Manel Cervera ha fet al llarg d’uns quants anys de la seva vida és enciclopèdic, monumental. La seva formació filolològica i la seva afició excursionista ho han fet possible.
Com diu el títol es tracta d’un inventari, d’un recull, d’una llista, com vulgueu dir-ne. L’inventari comprèn tots els rius, rieres i rierols de Catalunya incloent-hi la Catalunya Nord i també els de les comarques de la Franja de Ponent. L’objectiu d’aquest treball no és altre que conèixer i donar a conèixer els noms de la xarxa fluvial del país. Com a tot arreu, d’aigua en corre molta i per tant el nombre de rius, rieres, rierols, torrents, barrancs, valls, llaus, etc. és enorme. I el que resulta particularment atractiu és que per minso que sigui, cada un té el seu nom. Més informació: https://riusdecatalunya.cat/rius/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada