Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

7 de desembre del 2022

Misèria i companyia

Llegeixo un titular demolidor: Un de cada tres catalans no té prou ingressos per viure dignament. Al marge de l’exactitud de la xifra la realitat és tossuda i deplorable. Ara que col·laboro amb el Banc dels aliments constato la crua realitat de les persones que necessiten de l'assistència del Banc, unes 500 famílies a Vilafranca.
A sota de la plaça del PPCC, en un racó amb un parell de bancs, hi viu algú de fa temps. Amb el fred ha anat acumulant mantes i peces de roba que, de ben segur, no el deuen alliberar del fred intens que fa al vespre nit i la matinada. És un clam, un insult a la intel·ligència i al sentit comú que s’hagin de veure i de viure aquestes situacions. Ja no parlo dels 19 milions de persones que necessiten ajuda humanitària a Ucraïna, que també. Parlo d’una pobresa pròxima i d’una misèria que ens envolta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada