Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt, pensadora alemanya d'origen jueu que va aprofundir en l'activitat política, el totalitarisme i la modernitat).

15 de desembre de 2022

Educació financera i criptomonedes… sense ànim de lucre

La patacada que es va iniciar l’11 de novembre va ser forta, ràpida, letal i no s’atura. L’estafa de FTX ha fet caure la confiança en el sector de les criptomonedes en general. Milions de persones que tenen criptos han entrat en pànic. El caos ha provocat una caiguda brutal del mercat de les criptomonedes, amb el bitcoin baixant dels 16.000 dòlars (nivells de fa tres anys) i perdent el 80% del màxim valor de fa un any.
Ensenyar el valor dels diners i de l’estalvi des de ben petits sembla del tot imprescindible, que prenguin consciència dels diners en un moment en que ho volen tot i no saben què val més o menys. Que vegin que els diners comporten un esforç i que formen part de la nostra vida. L’educació financera es essencial que s’ensenyi des de ben petits. Al voltant dels 7 o 8 anys és l’edat recomanada per començar a donar una petita paga als infants, que pot ser una paga setmanal de 4 o 5 €, i que comencin a fer guardioles -d’estalvi, de regals per als altres, la lliure, la d’estalvi solidari…- Potser d’aquesta manera evitarem mals majors, el miratge del diner fàcil i les cues als establiments de rifes, loteries i altres galindaines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada