Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

1 de desembre del 2023

Ja poden dir missa

Aquesta és una expressió usada quan volem donar a entendre que no tindrem en compte el que dirà algú. Que és el que jo faré amb el contacte que apareix en un fulletó que ens han passat per sota la porta a casa, un fulletó que amb el nom de Jesús com a reclam ens ve a dir que és l’únic que pot omplir el vuit del nostre cor.
Només cal escanejar el codi QR i algú t’atendrà: t'acompanyarà en una pregària o t’oferirà consell espiritual. No em direu que no és una ganga encara que tot plegat faci tuf de xerrameca celestial!
Per contra, molt recomanable “El Món d’Ahir” una revista/llibre d’història que aposta per la qualitat literària dels seus textos de la mà de grans escriptors: novel·listes, assagistes, periodistes, historiadors amb una mirada personal (d’autor) sobre un fet, un personatge, una època o un fenomen històric.El darrer número 28 età dedicat a JESÚS, amb majúscules.
En la tria del personatge han picat ben alt: Jesucrist encapçala tots els rànquings de coneixement, rellevància i influència en àmbits que depassen la religió. Un algoritme dissenyat per dos experts en càlcul computacional, Steven Skiena i Charles Ward, va determinar que Jesucrist és la figura més rellevant de la Història, per davant de Napoleó i Mahoma.
La revista recull un bon grapat d’articles ben diferents, amb moltes mirades sobre el protagonista, més famós que els Beatles. No cal ser un missaire, ni tan sols creient. Creieu-me, val la pena donar-li un cop d’ull. Avui que comença l’advent pot ser un bon dia. https://elmondahir.cat/dossiers/jesucrist/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada