Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

30 de desembre del 2023

Exposició IA: Intel·ligència artificial, al CCCB. El MOCO, col·lecció privada i para de comptar -una màquina de fer diners-

Al CCCB, del 18 octubre 2023 al 17 març 2024, “IA: Intel·ligència artificial”. Una exposició sobre la història, el funcionament, les possibilitats creatives i els reptes ètics i legislatius de la intel·ligència artificial avui. Una bona oportunitat per experimentar amb la IA, conèixer els riscos, descobrir innovacions científiques i artístiques i aprofundir en una tecnologia decisiva en el futur de la humanitat, però que per alguns és una promesa banal i futurista de la tecnociència.
Les dades massives -big data- han fet possible la IA. Els responsables de l’expo no són ingenus: són conscients que el món en què vivim va molt més enllà d’un conjunt de dades. per més gran que aquest sigui. Per comprendre el món a partir de les dades necessitem la ciència, la filosofia i l’art. I també de la necessitat de regular i garantir el control de la IA
En ¾ d’hora fas una visita panoràmica. T’hi pots passar hores i hores si vols dedicar-te i analitzar a fons el contingut.
El MOCO Barcelona Museum és una altra història. El darrer “museu” obert a BCN destinat a convertir-se d’immediat en el “museu” més visitat de la ciutat. “Obres emblemàtiques de cèlebres artistes moderns, contemporanis i estrelles emergents”.
Al meu entendre no és pròpiament un museu sinó que es tracta d’una col·lecció privada de qualitat ben desigual, tan alternativa com esnob. Més fum que no pas foc. Un producte més cosmètic que altra cosa ideat amb un esperit empresarial que farà que es converteixi en una màquina de fer diners. Prescindible. Com per a no tornar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada