Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

22 de desembre del 2023

Gerard i Miquel, pianistes i musicòlegs fantàstics! Perquè la vida, sense música, només seria soroll.

A la sessió d’ahir de l’Aula d'Extensió Universitària vam gaudit d’un espectacle musical: “Fantasies musicals al llarg dels segles. Un piano és per 10 dits o per 20?”, a càrrec de Gerard Morató Viñas i Miquel Villalba Castells, pianistes i musicòlegs.
Un repertori variat i preciosista: Bach, Schumann, Debussy i un parell de megamixs de la collita pròpia dels dos artistes.
El Gerard -i la seva germana, la Berta, no l’oblidem pas- són coetanis i bons amics del Miquel, l’hereu de casa. Sóc amics de la casa, vaja. La Berta amb més mèrit encara doncs vaig ser el seu mestre tutor durant un parell d’anys, i això no sempre és fàcil d’oblidar!
Tomben per casa, toquen el piano, fan composicions i fins i tot algun cop l’any tenim la sort de compartir taula, que sempre és una cosa molt desitjable de fer amb la gent jove.
Com a bons mil·lennials que són ni ho tenen ni ho han tingut gens fàcil a la vida, i això és motiu de conversa habitual, especialment des de l’aparició del llibre “Generació Tap”(Josep Sala i Cullell, ARA llibres 2020) amb una conclusió demolidora: “La dictadura de la Generació Tap es basa en la precarietat imposada als més joves i està impedint que hi hagi idees noves, que es renovin les cares, que la societat pugui prosperar. I el que és pitjor, el control que té dels mitjans fa que no se’n parli”.
De manera amena i emotiva ens han fet gaudir amb unes píndoles musicals i uns comentaris ben trobats i divertits, en un to divulgatiu i entretingut.
I ens han fet entendre que un piano sempre és més estimulant a 20 dits que no pas a 10. I que la vida, sense música, només seria soroll.
Podeu escoltar els megamixs que han anat compartint els darrers anys:
https://youtu.be/aUd33kBhDLw Megamix nadalenc
https://youtu.be/AV-Ta9qhxtI Megamix rockcatalanesc
https://youtu.be/WXOOQQTNiPs Megamix festamajorenc
https://youtu.be/_SY5ploC4ok Megamix animat
https://youtu.be/JpCfPrHv0CE Megamix tradicional
https://youtu.be/daU4Rfn3LB8 Megamix cinematogràfic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada