Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

24 de maig del 2023

Mítings electorals 28M2023

Aquesta setmana he assistit a un parell de mítings electorals de les municipals de diumenge 28. El dilluns al de Vilafranca en comú -VeC- i ahir dimarts al d’ERC
Ja ho sabem, són actes públics de caràcter polític amb intervenció de personalitats, que tenen la finalitat de transmetre idees, atraure l'adhesió, el vot, etc.
Actes pel consum intern, per a la pròpia parròquia ja convençuda. Constato l’assistència més escassa que anys enrere i també més envellida, potser la mateixa gent amb uns quants anys més a sobre.
Al míting de VeC intervenen les tres caps de llista i ho fan amb més seguretat i convenciment que setmanes enrere. N’han après tot i que es nota que no els resulta fàcil.
A l’acte d’ERC intervenen, a més d’un parell de candidates que no vaig arribar a temps d’escoltar, el cap de llista i altres polítics d'àmbit nacional: Carme Forcadell, Teresa Jordà i Oriol Junqueras, tots ells amb més taules i amb experiència en aquest terreny.
Intervencions excessivament llargues, discursos excessivament partidistes, poc crìtics i autocomplaents, consignes poc estimulants, reiteratives i sense ganxo… talment com si tothom es considerés el pam de net.
En resum: una litúrgia ja ben coneguda, ben bé igual a la de totes les legislatures i ja en portem 12!Enllaço un article molt interessant de Vicent Partal: "Alguns exemples d’una democràcia més elegant, ara que vénen eleccions" https://ja.cat/Partaleleccions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada