Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt). Som una "road movie" on el camí o la carretera representen els obstacles que cal superar i que ens permeten superar-nos a nosaltres mateixos (Vicenç Pagès Jordà). Guillamino ho ha establert amb exactitud: "La vida són tres baixades, dues corbes tancades i una bona pujada". I això en el millor dels casos m'atreviria a dir. La veritat la construïm entre tots, o no? Sóc del tot conscient que tots aquests links desapareixeran com llàgrimes en la pluja (Blade Runner).

24 de maig de 2023

Mítings electorals 28M2023

Aquesta setmana he assistit a un parell de mítings electorals de les municipals de diumenge 28. El dilluns al de Vilafranca en comú -VeC- i ahir dimarts al d’ERC
Ja ho sabem, són actes públics de caràcter polític amb intervenció de personalitats, que tenen la finalitat de transmetre idees, atraure l'adhesió, el vot, etc.
Actes pel consum intern, per a la pròpia parròquia ja convençuda. Constato l’assistència més escassa que anys enrere i també més envellida, potser la mateixa gent amb uns quants anys més a sobre.
Al míting de VeC intervenen les tres caps de llista i ho fan amb més seguretat i convenciment que setmanes enrere. N’han après tot i que es nota que no els resulta fàcil.
A l’acte d’ERC intervenen, a més d’un parell de candidates que no vaig arribar a temps d’escoltar, el cap de llista i altres polítics d'àmbit nacional: Carme Forcadell, Teresa Jordà i Oriol Junqueras, tots ells amb més taules i amb experiència en aquest terreny.
Intervencions excessivament llargues, discursos excessivament partidistes, poc crìtics i autocomplaents, consignes poc estimulants, reiteratives i sense ganxo… talment com si tothom es considerés el pam de net.
En resum: una litúrgia ja ben coneguda, ben bé igual a la de totes les legislatures i ja en portem 12!Enllaço un article molt interessant de Vicent Partal: "Alguns exemples d’una democràcia més elegant, ara que vénen eleccions" https://ja.cat/Partaleleccions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada