Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt). Som una "road movie" on el camí o la carretera representen els obstacles que cal superar i que ens permeten superar-nos a nosaltres mateixos (Vicenç Pagès Jordà). Guillamino ho ha establert amb exactitud: "La vida són tres baixades, dues corbes tancades i una bona pujada". I això en el millor dels casos m'atreviria a dir. La veritat la construïm entre tots, o no? Sóc del tot conscient que tots aquests links desapareixeran com llàgrimes en la pluja (Blade Runner).

15 de maig de 2023

Dia internacional de les famílies

Avui és el Dia internacional de les famílies. La llei aprovada recentment al Congrés espanyol reconeix 16 tipus de famílies. Es defineix la família com un grup de persones amb vincles generalment de consanguinitat, filiació o aliança que fan vida en comú. El poliamor es limita a l’àmbit privat.
Hi ha vida més enllà de la família nuclear, també perquè la necessitat hi obliga (ARA, redefinir el concepte de família, 14/5/2023). Hi ha qui pensa que si tenen una nevera en comú ja es poden considerar família.
Com han canviat els models de convivència en un parell de dècades! A tall d’exemple, cau la taxa de nupcialitat: en 20 anys es redueix dràsticament el nombre de joves que s’han casat el darrer any: 2000: 29,4‰; 2020: 4,0‰
Temps enrere es podia fer fàcilment el diagrama familiar en un full plantat. A data d’avui també, però en un full apaisat i millor DIN A3 que no pas DIN A4.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada