Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

15 de maig del 2023

Dia internacional de les famílies

Avui és el Dia internacional de les famílies. La llei aprovada recentment al Congrés espanyol reconeix 16 tipus de famílies. Es defineix la família com un grup de persones amb vincles generalment de consanguinitat, filiació o aliança que fan vida en comú. El poliamor es limita a l’àmbit privat.
Hi ha vida més enllà de la família nuclear, també perquè la necessitat hi obliga (ARA, redefinir el concepte de família, 14/5/2023). Hi ha qui pensa que si tenen una nevera en comú ja es poden considerar família.
Com han canviat els models de convivència en un parell de dècades! A tall d’exemple, cau la taxa de nupcialitat: en 20 anys es redueix dràsticament el nombre de joves que s’han casat el darrer any: 2000: 29,4‰; 2020: 4,0‰
Temps enrere es podia fer fàcilment el diagrama familiar en un full plantat. A data d’avui també, però en un full apaisat i millor DIN A3 que no pas DIN A4.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada