Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt). Som una "road movie" on el camí o la carretera representen els obstacles que cal superar i que ens permeten superar-nos a nosaltres mateixos (Vicenç Pagès Jordà). Guillamino ho ha establert amb exactitud: "La vida són tres baixades, dues corbes tancades i una bona pujada". I això en el millor dels casos m'atreviria a dir. La veritat la construïm entre tots, o no? Sóc del tot conscient que tots aquests links desapareixeran com llàgrimes en la pluja (Blade Runner).

7 de maig de 2023

Carles III coronat… i jo triant pèsols

Ahir al matí em vaig distreure durant una bona estona amb la cerimònia de coronació de Carles i Camil·la, un ritual d’origen medieval convertit en un espectacle global… I jo triant pèsols al sofà. On s’és vist!
Molt bona la crònica del Quim Aranda, corresponsal a Londres de l’ARA ( Carles III mostra al món que el Regne Unit és un gran decorat. ARA 7/5/2023).
Mai no havia vist una cerimònia amb tanta pompa, soldats de plom, música militar i milers d’extres a banda i banda del recorregut. Tot plegat amb la pretensió d’oferir un moment sobrenatural, que aquesta és la veritat de la monarquia.
El que importa és el decorat, malgrat darrere del decorat no hi hagi res Talment com si es tractés de la sèrie The Crown. Simbolisme anacrònic. El súmmum, les carrosses rococó i la desfilada de carnaval.
I que, per l’amor de Déu, no es compleixi una de les tres invocacions que es van sentir a l’abadia poc després que Carles III fos coronat i digué “May the king live forever”. Va home va!
Per anys que passin i per molts anys que regni el dit rei Carles, jo sempre associaré la parella amb un fragment d’una conversa íntima que es va fer pública. La cosa anava de tampons… Som els amos dels nostres silencis i esclaus de les nostres paraules, o no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada