Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

3 de maig del 2023

Bròquil is over - Cat is over - Bolaños is over

S’han acabat el bròquils, els apis, els enciams, les bledes i els espinacs. Encara collirem algunes carxofes, cebes i alls tendres. Ja he plantat les tomaqueres, pebroteres, albergínies, enciams, cols de cabdell, mongeta tendra, carbassons i cogombres. Tot productes de temporada i de proximitat, de debò debò. Cada cosa al seu temps.
A qui també se li va acabar ahir al vespre la corda va ser al gat, suposadament jove i inexpert que, per un descuit o un ànim de descoberta temerari, va anar a raure a la terrassa dels nostres veïns. El gos caçador que habita la finca el va matar en no més d’un minut. Una baralla desigual i mortífera. Vam poder contemplar l’atac, talment com la crònica d’una mort anunciada. Li va clavar els ullals al coll i -pobre gat!- no va tenir gaire temps de miolar. La natura segueix el seu curs. En defensa pròpia el gos sempre podrà dir que el gat li havia envaït el seu territori. “Cat is over”.
A qui també es van cruspir ahir al matí, diada de la comunitat madrilenya, va ser al flamant ministre Bolaños. Com si no sabés amb qui se les ha. Va gosar presentar-se sense invitació a l’acte de celebració organitzat per la comunitat i la funcionària pertinent li va barrar el pas, només faltaria! Com el gos sense pietat dels meus veïns i el gat saltateulades. “Bolaños is over”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada