Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

22 de maig del 2023

Lligar-se bé les espardenyes

Estic llegint “Lligar-se bé les espardenyes. Solucions rurals als reptes globals” de Dionís Guiteras i Rubió. Una troballa excel·lent! Com diu Martí Boada al pròleg, lluny sels discursos teòrics mostra un discurs assaonat a peu d’obra basat en el realisme i vinculat al territori i al país. “Pensa globalment i actua localment”.
Un llibre divulgatiu, entenedor, colpidor i lúcid. El territori reclama governança efectiva, prenent l’administració local com a motor. El model actual grinyola, convé superar l’òptica urbana de l'administració actual, desfasada i ofegada per la paperassa i la fiscalitat.
N’havia sentit parlar de la tasca feta pel Dionís i l’equip d’Ara Moià a l’ajuntament. Ara que faig una cerca i consulto el seu programa electoral sento una admiració total per la feina feta els darrers 12 anys i pel seu programa electoral. Ho tenen fàcil els moianencs.
En un país on els missatges i les campanyes electorals són habitualment decebedores i lamentables és gratificant trobar iniciatives com Ara Moià i persones humanes com el Dionís.
L’espardenya com a síntesi d’allò respectuós amb la natura global i local, rural i urbà, tradicional i innovador i calçat ideal si et suen els peus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada