Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt, pensadora alemanya d'origen jueu que va aprofundir en l'activitat política, el totalitarisme i la modernitat).

1 de març de 2023

Aigua!

Una piulada del Jordi Lon ben simple i efectiva, de les bones vaja. Ara que ja estem en una situació excepcional pel que fa a les reserves d’aigua, després de dos anys i mig de sequera extrema, tots els esforços són bons. Diuen que tenim reserves d’aigua per un any però ,molt em temo que el pitjor encara ha d’arribar.
Com deia el capità Enciam “els petits canvis són poderosos”. I aquest que proposa el Jordi Lon és ben simple i efectiu: “a casa estem estalviant uns 800 litres d'aigua al mes amb una acció ben senzilla i efectiva.Oi que a l'hivern, quan us dutxeu, deixeu que corri l'aigua fins que no assoleix la temperatura desitjada?
Doncs nosaltres hi tenim una galleda. I cada cop que algú es dutxa, hi posem el mànec per recollir tota l'aigua que es perdria. I cada cop que anem al wc, enlloc d'estirar la cadena, com que tenim la galleda allà mateix, hi aboquem part d'aquesta aigua (tot completant la neteja amb l'escombreta, si cal). D'aquesta manera ens estalviem moltes descàrregues del wc. De fet, gairebé ja no necessitem estirar la cadena (potser algun cop, depèn del dia). I, doncs, de mitjana i pel boc gros, estalviem uns 800 litres al mes. Fàcil, oi? Per un moment, imagineu-vos que això ho fan totes les llars de Catalunya. Feu números i veureu la importància de petits gestos com aquest. Vinga, que no costa gens!”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada