Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

23 de març del 2023

Seixantisme

Estic llegint el llibre “Seixantisme. L’esclat cultural català dels 60” (Marta Vallverdú i Borràs, l’Avenç, 2022). Molt interessant aquest assaig. La primera aproximació a la cultura catalana d’aquells anys, en tots els seus aspectes: de la literatura al teatre, del disseny a la renovació pedagògica, i de les arts plàstiques als moviments socials.
Una opinió contundent i agosarada de Joaquim Molas: “L’últim gran moviment politicocultural d’aquest país va ser el dels anys seixanta. El Modernisme, el Noucentisme, i els anys 60”.M’hi apunto! Com a boomer sóc part interessada i fill de la meva època.
Aquests dies se celebra el 60è aniversari del primer disc dels Beatles. A l’InfoK -gran programa!- s’han fet ressò amb un videoclip genial que us recomano https://www.ccma.cat/tv3/sx3/piriskopi-60-anys-del-primer-disc-de-the-beatles/video/6210644/
Avui comença el ramadà, el novè mes del calendari musulmà https://www.ccma.cat/tv3/sx3/el-ramada-el-nove-mes-del-calendari-musulma/video/6210641/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada