Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt). Som una "road movie" on el camí o la carretera representen els obstacles que cal superar i que ens permeten superar-nos a nosaltres mateixos (Vicenç Pagès Jordà). Guillamino ho ha establert amb exactitud: "La vida són tres baixades, dues corbes tancades i una bona pujada". I això en el millor dels casos m'atreviria a dir. La veritat la construïm entre tots, o no? Sóc del tot conscient que tots aquests links desapareixeran com llàgrimes en la pluja (Blade Runner).

23 de març de 2023

Seixantisme

Estic llegint el llibre “Seixantisme. L’esclat cultural català dels 60” (Marta Vallverdú i Borràs, l’Avenç, 2022). Molt interessant aquest assaig. La primera aproximació a la cultura catalana d’aquells anys, en tots els seus aspectes: de la literatura al teatre, del disseny a la renovació pedagògica, i de les arts plàstiques als moviments socials.
Una opinió contundent i agosarada de Joaquim Molas: “L’últim gran moviment politicocultural d’aquest país va ser el dels anys seixanta. El Modernisme, el Noucentisme, i els anys 60”.M’hi apunto! Com a boomer sóc part interessada i fill de la meva època.
Aquests dies se celebra el 60è aniversari del primer disc dels Beatles. A l’InfoK -gran programa!- s’han fet ressò amb un videoclip genial que us recomano https://www.ccma.cat/tv3/sx3/piriskopi-60-anys-del-primer-disc-de-the-beatles/video/6210644/
Avui comença el ramadà, el novè mes del calendari musulmà https://www.ccma.cat/tv3/sx3/el-ramada-el-nove-mes-del-calendari-musulma/video/6210641/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada