Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

19 de març del 2023

Calçotem

Fa gairebé 50 anys que faig calçotades. En cauen 3 o 4 cada any i des de fa 30 anys que organitzem una calçotada “reformista” amb una colla d’amics del ram de la docència.
Aquest any anem curts, només en farem un parell. I avui farem la primera a cal Ton Xacó. Serem 10 ànimes que amb prou ens ens menjarem la meitat de calçots que es menja el campió del concurs de calçots de Valls, l’Adrià Wegrzyn: 221 calçots, 3,135 kg nets, engolits en 45 minuts. Una animalada!
L'home que menja més calçots del món no amaga la seva proesa: "Després del concurs de calçots vaig dinar carn a la brasa” https://ja.cat/adriats
Us adverteixo dels errors imperdonables a les calçotades, segons el màxim expert a Catalunya https://ja.cat/errors
I ja per acabar un artefacte per coure molts i molts calçots. Una màquina XXL per coure fins a 1.400 calçots simultàniament. L'invent d'un ferrer de Vinebre. Josep Nogués fa 40 anys que inventa andròmines de tota mena per resoldre necessitats o simplement per passar-ho bé. https://www.ccma.cat/324/una-maquina-xxl-per-coure-fins-a-1400-calcots-linvent-dun-ferrer-de-vinebre/noticia/3152196/
Bona calçotada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada