Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt). Som una "road movie" on el camí o la carretera representen els obstacles que cal superar i que ens permeten superar-nos a nosaltres mateixos (Vicenç Pagès Jordà). Guillamino ho ha establert amb exactitud: "La vida són tres baixades, dues corbes tancades i una bona pujada". I això en el millor dels casos m'atreviria a dir. La veritat la construïm entre tots, o no? Sóc del tot conscient que tots aquests links desapareixeran com llàgrimes en la pluja (Blade Runner).

19 de març de 2023

Calçotem

Fa gairebé 50 anys que faig calçotades. En cauen 3 o 4 cada any i des de fa 30 anys que organitzem una calçotada “reformista” amb una colla d’amics del ram de la docència.
Aquest any anem curts, només en farem un parell. I avui farem la primera a cal Ton Xacó. Serem 10 ànimes que amb prou ens ens menjarem la meitat de calçots que es menja el campió del concurs de calçots de Valls, l’Adrià Wegrzyn: 221 calçots, 3,135 kg nets, engolits en 45 minuts. Una animalada!
L'home que menja més calçots del món no amaga la seva proesa: "Després del concurs de calçots vaig dinar carn a la brasa” https://ja.cat/adriats
Us adverteixo dels errors imperdonables a les calçotades, segons el màxim expert a Catalunya https://ja.cat/errors
I ja per acabar un artefacte per coure molts i molts calçots. Una màquina XXL per coure fins a 1.400 calçots simultàniament. L'invent d'un ferrer de Vinebre. Josep Nogués fa 40 anys que inventa andròmines de tota mena per resoldre necessitats o simplement per passar-ho bé. https://www.ccma.cat/324/una-maquina-xxl-per-coure-fins-a-1400-calcots-linvent-dun-ferrer-de-vinebre/noticia/3152196/
Bona calçotada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada