Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

25 de març del 2023

Ramadà

Demolidor l’article de la Najat El Hachmi a l’ARA “Torna la gana i la set” en relació al ramadà
Comparteixo tot el seu argumentari. Aquest és el precepte: no deixaràs que res penetri en el teu cos des que surt el sol fins que, al vespre, no es pot distingir un fil blanc d’un fil negre.
“S’utilitza la ciència, la raó i els seus procediments per explicar allò que no té més lògica que la fe cega i la submissió a un ésser superior. Reconeguem-los aquesta astúcia, als islamistes. Per què no es pot beure alcohol? Perquè beure'n ens pot portar a cometre actes terribles, fins i tot (i aquest exemple el repeteixen sovint) allitar-nos amb la pròpia filla. Llei seca per prevenir l’incest, d’acord. Per què no podem tenir relacions amb persones del mateix sexe? Perquè la finalitat del sexe és la reproducció i resulta que els homes amb els homes i les dones amb les dones no poden tenir fills. Per què els homes poden tenir quatre dones i les dones només podem compartir el nostre amb les altres tres? Perquè en el moment de dictar-se aquesta norma molts homes havien mort a les guerres i hi havia més dones que homes. I aquí és certament interessant la flexibilitat dialèctica dels fonamentalistes adaptats que surten del marc religiós i s’introdueixen en l’històric per justificar els seus postulats i, quan cal, tornen al primer. D’aquesta cintura argumental també en podríem dir demagògia.
A banda d’això, el Ramadà és una bona escola de bulímia per l’esquizofrènia que suposen els cicles de restricció i afartament. Per això jo us puc dir que si esteu temptats de provar el dejuni intermitent, ara tan de moda, ja us dic per experiència que no funciona. Bona part dels musulmans acaben aquest mes amb més quilos dels que tenien quan el van començar.” I punt. Més clar l’aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada