Aquest 14 de març es compleixen tres anys de l’esclat de la pandèmia. Es va dir que d’aquell cataclisme epidemiològic s’esdevindrien transformacions profundes i de llarga durada. A ‘Les mutacions socials de la COVID-19’, l’Institut d’Estudis Catalans radiografia, amb perspectiva de país, aquell trasbals des de diverses perspectives. La Violeta Tena fa un Inventari pandèmic a la revista El Temps amb un reportatge ben documentat https://ja.cat/inventaripandemic .
Les conclusions de l'estudi són demolidores: La realitat és, però, que la “nova normalitat” s’assembla molt a la “vella normalitat” i que els cants de sirena que apuntaven al xoc pandèmic com una oportunitat per a la redempció col·lectiva no eren més que això, cants de sirena. Les condicions econòmiques, i amb elles l’ordre social, si han estat modificades, no ho han estat per a millor. La covid, doncs, ha vingut a accentuar tendències centralitzadores i limitadores de drets.
La plataforma Estels Silenciats exigeix la creació d'una comissió d'investigació per aclarir les injustícies i vulneració de drets que es van cometre durant la crisi sanitària.
A tres anys vista queden molts serrells pendents i res no fa pensar que res hagi de canviar al respecte. Una altra oportunitat perduda.
Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las!
Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari si ho consieres oportú