Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt, pensadora alemanya d'origen jueu que va aprofundir en l'activitat política, el totalitarisme i la modernitat).

14 de març de 2023

Tres anys de l'inici de la pandèmia

Aquest 14 de març es compleixen tres anys de l’esclat de la pandèmia. Es va dir que d’aquell cataclisme epidemiològic s’esdevindrien transformacions profundes i de llarga durada. A ‘Les mutacions socials de la COVID-19’, l’Institut d’Estudis Catalans radiografia, amb perspectiva de país, aquell trasbals des de diverses perspectives. La Violeta Tena fa un Inventari pandèmic a la revista El Temps amb un reportatge ben documentat https://ja.cat/inventaripandemic .
Les conclusions de l'estudi són demolidores: La realitat és, però, que la “nova normalitat” s’assembla molt a la “vella normalitat” i que els cants de sirena que apuntaven al xoc pandèmic com una oportunitat per a la redempció col·lectiva no eren més que això, cants de sirena. Les condicions econòmiques, i amb elles l’ordre social, si han estat modificades, no ho han estat per a millor. La covid, doncs, ha vingut a accentuar tendències centralitzadores i limitadores de drets.
La plataforma Estels Silenciats exigeix la creació d'una comissió d'investigació per aclarir les injustícies i vulneració de drets que es van cometre durant la crisi sanitària.
A tres anys vista queden molts serrells pendents i res no fa pensar que res hagi de canviar al respecte. Una altra oportunitat perduda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada