Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

28 de març del 2023

Pòdcast

Els podcasts estan de moda. “Els pots escoltar mentre et dutxes, al cotxe, endreçant l’habitació o estirat al llit sense fer res més. Tenen la màgia de la ràdio, amb l’avantatge que nosaltres decidim com i quan els escoltem, i per això s’han convertit en un fenòmen mundial” (Cristina Serret, ARA)
N’hi ha de tots els temes i gustos: moda, música, viatges, humor… Funcionen una mica com les sèries: si un podcast t’agrada molt t’hi acabes enganxant.
L’any 2005 el diccionari Oxford va designar podcast com la paraula de l’any. Ja van veure que la nova manera d’escoltar fitxers d’àudio seria un fenomen.
Gravar un podcast pot arribar a ser una feinada. Cak decidir el contingut, fer el guió, enregistrar-lo, fer l’edició de l’àudio retallant el contingut, afegint música o efectes sonors… I ja només faltaria penjar-lo en una plataforma perquè els oients el puguin trobar. Però també n'hi ha molts de casolans que es fan a casa amb un micro i un programa de gravació.
Pòdcast.cat és un portal de pòdcast en català https://www.nuvol.com/podcast-cat
L’oferta és molt variada i atractiva. Només a Catalunya Ràdio podem trobar una seixantena.
A tall d’exemple: Catalunya Ràdio. Programa Solidaris: “Intel·ligència artificial i drets humans” https://criatures.ara.cat/ara-kids/podcasts_1_4267161.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada