Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

28 de novembre del 2022

Un abocador planetari

No només s’espolia els països més pobres sinó que, a més a més, se’ls converteix en receptors dels abocadors de les nostres deixalles.
Centenars de cotxes vells a l’abocador municipal Los Verdes, al desert d’Atacama, a 30 quilòmetres de la ciutat d’Iquique, Xile. Turons de roba usada dels Estats Units, l’Àsia i Europa i d’altres deixalles, com milers de neumàtics, contaminen extenses zones d’aquest desert vulnerable, conegut ja com el “pati del darrere” del planeta. ARA Mirades 27/11/2022 FOTO: Martin Bernetti / AFP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada