Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

8 de novembre del 2023

Una animalada

A l’ARA del diumenge 5 de novembre trobem una info molt gràfica: gat vs. gos, les mascotes més populars. La Unió Europea compta amb una colònia de 127 milions de gats de companyia, xifra que ha anat creixent els darreres anys i que ja supera el nombre de gossos. Tot i així, a casa nostra som més de gossos, encara que més de la meitat dels catalans no tenen cap animal de companyia. El 22% dels catalans tenen gos, el 13% gat, el 5% gos i gat, el 4% altres mascotes i el 56% no tenen cap mascota.El fet que hi hagi més animals de companyia censats (1,6 milions) que persones de menys de 14 anys fa, si més no, pensar una mica.
I ara la cara fosca del tema: sembla ser que les conseqüències, els danys col·laterals, de la desinformació sobre la nova llei estatal està fent estralls. El 29 de setembre entrava en vigor la llei de benestar animal, la qual cosa va crear tota mena de dubtes entre veterinaris, propietaris i cuidadors.
Part d’aquesta incertesa és perquè els reglaments necessaris per a la seva aplicació no han estat encara desenvolupats. La incertesa, aquests dubtes i el desconeixement dels processos administratius per desenvolupar una llei han deixat pas a tota mena de notícies falses o informacions enganyoses, un terrny adobat per a les xarxes socials.
Les protectores d'animals i refugis estan registrants un allau d'abanadonaments similar al dels estius i les setmanes següents a les fetes de Nadal i Reis, a la qual cosa cal afegir el fre que estan patint les adopcions.
A casa som del 56%, tres animals de companyia però sense mascotes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada