Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

24 de novembre del 2023

Amb ulls de dona

De fa un grapat d’anys que tenim un diccionari biogràfic de dones de tots els territoris de parla catalana, obra de la Xarxa Vives d’Universitats, que reconeix a les dones el paper que han tingut i ofereix una mirada més complexa de la cultura compartida per tots els territoris de parla catalana.
En el procés de recuperació de la memòria històrica que vivim cal fer visibles els noms propis de les dones que en el passat han deixat una empremta, i que avui podem interpretar des del present.
Més mirades de dona i més sensibilitat en un món amb massa arquetips masculins, massa patriarcat, massa violències masclistes, massa Alves, Rubiales, Wilders i Mileis com per no haver de patir les conseqüències. Tots plegats hauríem de pensar més en la mare que ens va parir. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada