Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

1 de març del 2024

Sense ficció. Especial sequera . Canvi de cicle. 3Cat 28/2/2024

Molt bo el documental Canvi de cicle. Sense Ficció ·Cat 28/2/2024
La Núria Solé i el Pere Bosch comencen un viatge pels dos rius principals de les Conques Internes, el Ter i el Llobregat. Un recorregut per trobar les claus a aquest Canvi de Cicle.
La Mònica Planas (“L’especial de la sequera: la televisió ben feta”. ARA 28/2/2024) fa una crítica encertadíssima del programa.
Dos factors expliquen la bona acollida del programa. D'una banda, la preocupació que provoca la manca d’aigua que pateix el país i, de l’altra, l’interès que suscita el bon periodisme, tan ben fet a nivell de contingut, de plantejament i d’imatge.
Canvi de cicle trepitja el terreny. Un programa de xiruca i anorac i no de taula i plató.
La tria dels experts i la seva capacitat divulgativa, excel·lent, així com els interlocutors escollits per fer-nos entendre els problemes de cadascun dels sectors implicats en la sequera.
Canvi de cicle, exhaustiu, clarificador sense fer pedagogia barata. Bonic malgrat la tristesa de la sequera i a vegades impressionant, jugant la carta de la curiositat i l’admiració de l’espectador. Sense artificis i des de la naturalitat. La sequera ens ha retornat també la televisió que confia en l’espectador.
Un parell de sentències que venen a resumir l’estat de la qüestió:
- Serà difícil gestionar les demandes d’aigua per part de tothom.
- Estem condemnats doncs a un inevitable canvi de cicle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada