Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

22 de març del 2024

Glaciologia

El programa de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran es ha obsequiat amb una molt bona conferència de Jordi Camins, advocat i observador glaciòleg: “Els cicles climàtics. Un anar i tornar del fred a la calor”.
Conferenciat amè, entenedor i divulgatiu, coneixedor de l’audiència que l’està escoltant. Il·lustra la seva exposició amb unes imatges magnífiques, complement ideal per fer-se entendre i amenitzar l’exposició.
Ens fa entendre què carai és això dels cicles climàtics, no del tot controlats per la nostra intel·ligència, i la necessitat de controlar les nostres emissions de CO2, preservar les selves i els espais naturals i posar remei a la superpoblació del planeta, que no serà fàcil.
L’hora i quart de l’exposició passa volant i això ve a demostrar que la ciència divulgativa no té perquè ser avorrida. Es poden fer mil comentarios al respecte però en cap cas dir allò de “ni fred ni calor”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada