Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

17 de febrer del 2024

Una animalada

El reportatge setmanal de l’Eix Diari és molt contundent: “el CAAD (Centre d'Acollida d'Animals Domèstics) Penedès - Garraf va recollir gairebé 1.600 animals el 2023”.
Fins a 1.590 gats i gossos van passar pel CAAD durant el 2023.
Malgrat aconseguir 747 adopcions al llarg de l'any passat, actualment el centre atén 211 gossos i 60 gats, una xifra que provoca que les instal·lacions estiguin completament desbordades.
La tinença responsable d’animals mai no ha estat fàcil ni del tot responsable. La recent llei que la regula encara està per desenvolupar plenament i aquest fet tampoc no ajuda gaire, a banda de la irresponsabilitat i la frivolitat d’alguns amos.
A casa som tres animals de companyia, tots tres persones humanes, i no en volem més. Els gossos i gats dels veïns són veïns i prou, sense més compromís.
A l’hort també tenim la companyia de garces, puputs, pardals i algun altre ocell de petites dimensions. Els cabirols i els porcs senglars no es deixen veure. Millor així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada