Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

4 de febrer del 2024

Conflictes de parella

La Clara Massons constata que oltes parelles no estan alineades pel que fa a ordre i neteja, cosa que desgasta el seu vincle i l’harmonia de la convivència (Com evitar els conflictes de parella a causa del desordre. ARA 26/1/2024). Ai inescrutable món de la parella!
És ben cert que és difícil trobar dues persones amb el mateix llistó d’endreça i requisits higiènics. I encara que tinguem la sort de conviure amb algú amb un nivell d’ordre com el nostre, sempre hi ha diferències. Hi ha qui necessita tenir els plats nets abans d’anar a dormir, hi ha qui diu que ni els veu. D’altres necessiten que les línies del cobrellit estigui ben rectes. A altres els és igual, però que les estovalles no pengin més d’un cantó que de l’altre.
El resultat pot ser una parella que s’estima, però que no viu a gust a causa d’unes necessitats i prioritats d’ordre diferents, i d’uns rols que els desgasten i que no volen tenir. El problema pot intensificar-se si la parella té fills petits. Més roba, joguines i materials per recollir, més cansament i menys temps per a tot plegat. Una altra font de conflictes recurrent és fer (o no fer) les tasques de casa.
La Clara se’n surt molt bé amb una bona dosi de sentit comú. En definitiva, tinguem present que conviure comporta avantatges i inconvenients, i que tots som diferents. Posem fil a l’agulla amb aquests consells, pactem, minimitzem l’impacte del llistó d’ordre i desordre en la relació, i que triomfi l’amor. I que dos no es barallen si un no vol, pensem-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada