Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

16 de juny del 2023

Música jove en català

En totes les revolucions de la música popular, han estat els joves els que han agafat les regnes de la situació i han forçat que hi hagués canvis. L'equació és simple: de cop i volta coincideixen en l'espai-temps tot un seguit d'artistes talentosos que emergeixen a partir d'un públic que els reclama i que desplacen el que hi havia abans.
Una xarxa de projectes que han fet el clic i han canviat l'ecosistema musical nacional, començant un procés que tindrà un dels seus punts àlgids aquest estiu, quan seran els amos dels escenaris. El relleu és aquí i la nova fornada ha arribat per quedar-se.
El que no esperàvem era que el símbol d'aquesta transició inclogués una sardana. La cançó Coti x Coti de The Tyets suma 10 milions de reproduccions a les plataformes de streaming en tres mesos. (ARA diumenge 15/6/2023).
Stay Homas i The Tyets, dos dels grups més en forma del panorama musical en català, han estrenat “La platja”, amb què aspiren a marcar tendència i ser una de les cançons de l’estiu. Amb un videoclip enregistrat en una guingueta de Vilassar de Mar, al Maresme.
Simultàniament però en paral·lel, cantant en una altra lliga, la Neus Llorens (soprano) i el Miquel Villalba Castells (piano) a l’auditori de BCN, a la sala 4, el dimecres 14 a 2/4 de 6, ofereixen el recital de fi de màster de lied /(ESMUC). Una delícia de peces de Schumann, Hgo Wolf, Lili Boulanger i Eduard Toldrà. Cap de les peces no aspira aser la cançó de l’estiu, naturalment. Hi ha d’haver de tot en aquest món!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada