Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

13 de juny del 2023

Ciutat dormitori - Berlusconi

En el marc del festival EVA, el dissabte 10, un bon espectacle al cementiri municipal de Vilafranca. “Ciutat dormitori”, amb les veus d’ARSinNOVA un cor de cambra amb participació vilafranquina i de cinc persones vinculades professionalment amb el sector funerari. Un molt bon espectacle de petit format que va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones. Bona lletra i bona música. La consigna final, del tot il·lustrativa:
“Ningú no hauria de treballar mai.
Proletaris del món, descanseu”.
Sense canviar del tot del tema, i des d’ahir, ens estan atabalant amb la vida i la mort del Berlusconi, el Cavaliere de la teleporqueria. El paradigma de gairebé tot allò que desprecio.
No se m'acut un epitafi millor que aquest: Va fer el bé i el mal: el mal el va fer bé i el bé el va fer mal. A cagar a la via!
Un apunt biogràfic d’aquest personatge (El País): Silvio Berlusconi ha estat, sens dubte, la figura més influent de l'últim quart de segle a Itàlia. I per aconseguir-ho, sempre va saber que havia d'estendre el control als canals de comunicació i lleure on trobaria una gran classe mitjana creixent que dominaria el consum del país. Va ser l'empresari que va revolucionar la comunicació i la modernització -per bé o per mal- de la televisió, va fundar el primer partit/empresa més basat en les lleis del mercat que en les velles ideologies -ell sí que va inventar l'eslògan Comunisme o llibertat-, i va instaurar una cultura de l'ascens i l'èxit, del company i el nepotisme, en suma, que va calar tan profund a Itàlia que fins i tot Paolo Sorrentino la va retratar en un díptic que assenyalava tots els que van ser incapaços de resistir la temptació de posar-se al seu servei a canvi d'alguna cosa. A un país sencer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú