Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

17 d’octubre del 2024

Riure i somriure. Buenafuente i la Competència

Recordo el Buenafuente dels anys 90 com a secundari en el programa de Mikimoto, el “Persones Humanes” a TV3, on va destacar fins al punt d'obtenir un programa en solitari. Aviat es va convertir en una estrella a la televisió catalana.
Els programes amb més èxit a la cadena catalana van ser “La cosa nostra” (1999-2002) i “Una altra cosa” (2002-2004). El 2004 va ser fitxat per Antena 3 i aquí li vaig perdre el rastre.
El 2023 es confirma el seu retorn a la catalana amb "Vosaltres mateixos". He vist algun dels seus monòlegs i realment són brillants, enginyosos, mordaços, irònics, punyents.
En una entrevista recent l’Andreu humorista, actor i productor, deia que el monòleg d’humor fomenta l’esperit crític i que la grandesa de l’humor és com d’abstracte i d’incontrolable és.
En les últimes dècades Andreu Buenafuente s’ha convertit en una de les figures clau del panorama de l’humor.
Els altres humoristes que em fan riure i somriure cada dia, la tropa de La Competència. La Competència és un programa radiofònic d'humor emès per RAC 1 des del setembre de 2009. Està dirigit i presentat per Òscar Andreu i Òscar Dalmau.
Es tracta d'un programa d'humor basat en l'actualitat del dia emès de dilluns a divendres de 12 a 13h del migdia. La quantitat de registres i el mostrari de personatges que desfilen pel programa és fantàstic. Real com la vida mateixa.
Visca el bon humor, l’humor que et fa pensar, i riure, i somriure. Amb elegància, no de manera xabacana i barroera. Lluny de la mediocritat i del sectarisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú