Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

24 d’agost del 2024

Vacances

Llegeixo al calendari dels pagesos, un pou de sabiduria amb 163 anys d’història, que la paraula vacances prové del llatí "vacans", que significa estar lliure, desocupat, vacant.
Així doncs les vacances són un agradable temps lliure que podem omplir fent el que més ens agradi. Com, per exemple, caminar per un bosc de bedolls sentint les pròpies passes…
S’acaba l’agost i s’acaben les vacances d’estiu. A Vilafranca ja fa dies que es respira ambient de festa major. A les tardes vespres se senten les músiques del balls, els carrers i les terrasses s’omplen de gent, s’inauguren exposicions… es viu i es parla de festa major.
Les vacances com a estat mental, com a necessitat que contraresta la vida laboral no sempre satisfactòria i a cops molt estressant.
La gent sense feina difícilment en pot tenir de vacances. Les persones jubilades, tampoc, però això ja és una altra història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú