Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

7 d’agost del 2024

Estampes de festa major

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca 2024 han presentat, aquest dimarts al vespre en un acte obert a tothom al camí de Sant Pau, l’estampa de la Festa Major de Vilafranca 2024 que ha dissenyat la il·lustradora Cristina Gallardo Cendra i que presenta un Sant Fèlix enmig de la vinya en un clar homenatge “a les persones que treballen la terra a casa nostra”. La il·lustradora Cristina Gallardo ha canviat la palma del sant per una branca d’olivera en homenatge al poble palestí.
Gallardo confessava que, des del moment en què li van fer l’encàrrec, va tenir molt clara la temàtica: “Volia parlar de la realitat de la pagesia al Penedès. Volia parlar d’identitat”.
Els administradors han confessat que els agrada molt, perquè “és un Sant Fèlix que toca de peus a terra. Deixa el vestuari de prevere i el veiem com un treballador”. Afegeixen que els encanta “el fet que hagi fet una interpretació del sant i no pas la imatge que tots coneixem”. Pensen que “és trencadora al mateix temps que és respectuosa”.
Tenim doncs una estampa que trenca amb el marc mental de la clàssica estampa, una imatge impresa de tema religiós, per aportar un compromís amb la pagesia i una causa universal, la del poble palestí, que resol la il·lustradora amb encert substituint la palma del sant per una branca d’olivera.
M’agraden les estampes clàssiques, especialment la que va fer el Marc Sadurní el 2019, però reconec que és bona la diversitat de plantejaments i que és la gent jove qui ha de revolucionar el panorama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú