Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

26 d’agost del 2024

La Colla Vella, amb carro fins a Vilafranca

LLegeixo a La Fura que la Colla Vella de Valls recupera enguany la tradicional anada amb carro a Vilafranca per festa major. Quina matada!
La colla vallenca rememora la tradició d’anar en carro a Vilafranca per la seva festa major, tal com es feia durant la primera meitat del segle XIX.
Trenta-un anys després de l’últim cop, avui 26 d’agost els castellers de la Vella rescataran del fons dels armaris les espardenyes, les armilles i les gorres per recórrer, en carro, el mateix camí per actuar a Sant Fèlix. La previsió és que arribin a Vilafranca demà pels volts de les set de la tarda, per després fer una actuació simbòlica a la plaça Jaume I.
La Vella farà una estada de tres dies a la capital de l’Alt Penedès, tot esperant Sant Fèlix.. Des de la colla vallenca assenyalen que la recuperació de l’anada en carro a Vilafranca servirà per homenatjar aquells castellers que van endegar aquesta tradició, “el Rabassó, l’Escolà i el Gerxo de Xacó”.
Un viatge d’una cinquantena de km que en cotxe es pot fer en mitja hora mal comptada però que en carro dóna per molt i molt més. Bon viatge i bona actuació castellera! I esperem que no els robin els carros, com al Manolo Escobar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú