Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

5 d’abril del 2024

Salut!

Avui 5 d’abril, a les 7 de la tarda, a la plaça Penedès, concentració. “Sortim al carrer per defensar la nostra sanitat pública” és el lema, clar i català.
Es denuncia la precarització de la sanitat pública, especialment de l’atenció primària, les condicions laborals de les seves professionals, les privatitzacions en detriment dels serveis públics i el sistema pervers que s’enfoca només en la intervenció sobre les malalties en comptes d’establir polítiques transversals que fomentin la Salut.
Demà passat és el dia mundial pel dret a la salut. De fet, tots els dies haurien de ser pel dret a la salut.
Demanar hora la teu CAP o comentar amb la gent que t’envolta les llistes d’espera per a tot és de les coses més tristes i lamentables que pots fer.
Res no fa pensar que el panorama hagi de canviar. Aquest és un titular de premsa d’avui mateix: “L’hospital Vall d’Hebron comunica a la plantilla que no renovarà el contracte de 200 professionals. L'hospital no compta amb els fons covid i ha d'assumir millores salarials de l'ICS i la redistribució de professionals”.
On és aquell sistema de salut considerat modèlic i eficient d’anys enrere? Que ja no és el sistema sanitari una estructura d’estat?
Alegrem la jornada amb un tema esplèndid: “A woman's heart”.  Mary Black, Frances Black, and Karen Matheson performing Eleanor McEvoy's song in Glasgow. https://youtu.be/m03aJR1avcY?si=gPnpwWFyHQ4uNwuw 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada