Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

4 d’abril del 2024

Amb filosofia

D'aquí a una estona un grup de jubilats interessats en temes filosòfics debatrem algunes de les propostes del llibre “Filosofia salvatge” (Xisca Homar. Sembra Llibres, 2023).
“Vindicam la filosofia com a pràctica de vida, ara que saber com hem de viure se’ns ha tornat una pregunta urgent” declara l’autora, que entén la filosofia “no com un discurs o una construcció teòrica, sinó com una via de transformació d’un mateix a través del diàleg, de la meditació, de la contemplació, de l'examen de consciència”.
Sebastià Portell al pròleg, diu: “llegir aquest llibre és com pujar a la furgoneta d’un safari. Una manera de filosofar amiga de la salvatgia que ens arriba sense llibre d’instruccions i que justament per això pot encetar camins cap a llocs inimaginats: una filosofia salvatge, senzilla, poderosíssima. Com un matxet.”
Totalment d’acord. I molt recomanable la seva lectura. Prenem-nos la vida amb filosofia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada